NLEN

Over Marcel

Marcel van de Hoef (1978) helpt financiële experts en hun organisaties bij de ontwikkeling van leiderschap in communicatie en gedrag. Of hij nu werkt als podcasthost, interviewer, trainer of coach, betekenisvolle gesprekken vormen de rode draad in alles wat hij doet

Hij begon zijn carrière ruim 20 jaar geleden als journalist, werkte onder andere voor Bloomberg en vervulde diverse managementrollen in de (financiële) media- en communicatiesector. Inmiddels is hij - naast zijn werk als coach en trainer – al ruim tien jaar actief als zelfstandig communicatie-expert en interviewer van investeerders, executives en ondernemers.

Marcel heeft een grote belangstelling voor communicatie, menselijk gedrag en leiderschap die hij voedt via zijn podcasts The Happy Investor en Meeting Strategist. Hij woont met zijn gezin in Hilversum, waar hij als natuurliefhebber en wandelaar dagelijks in de bossen te vinden is.

Verder kijken dan wat je zelf al weet

Vraag tien vermogensbeheerders naar het geheim van hun succes en je krijgt waarschijnlijk tien keer hetzelfde antwoord: kennis, research, analyse.

Expertise maakt het verschil. Dat geldt niet alleen voor organisaties, maar ook voor individuen. Zo had ik zelf zonder mijn kennis over media, communicatie en leiderschap niet gestaan waar ik nu sta.

Maar met expertise alleen red je het niet. Ook dat weet ik uit eigen ervaring. Een expert die geen verbinding met zijn publiek maakt, is niet te volgen. En wie als manager doet wat hij altijd al deed, wordt nooit een goede leider.

Expertise krijgt pas waarde in verbinding met jezelf en de wereld om je heen. Hoe verpak je als kennisgedreven organisatie complexe materie in een helder verhaal dat aanslaat in de markt? En hoe zet je als leider je expertise om in invloed en impact voor de organisatie?

Beyond Expertise staat voor verder kijken dan wat je zelf al weet, zodat je verbinding kunt maken met de mensen om je heen. Als coach en communicatie-expert help ik financiële professionals en hun organisaties graag bij de ontwikkeling van het leiderschap dat hiervoor nodig is.

Marcel

Sterke focus op vermogensbeheerders en beleggingsexperts

Ik help kennisgedreven organisaties zoals vermogensbeheerders bij de ontwikkeling van leiderschap in communicatie en gedrag. Als coach richt ik me primair op senior professionals met veel markt- of sectorkennis, onder wie portfoliomanagers, analisten, adviseurs en toezichthouders.

Coaching en communicatie, een gouden combinatie

Leiderschap is communicatie; en communicatie is leiderschap. Dankzij mijn communicatie-expertise kan ik meer betekenen voor wie wil groeien als leider en teamspeler. Tegelijkertijd gebruik ik in mijn communicatiewerk vaak coachtechnieken, bijvoorbeeld om een podcastgast op zijn gemak te stellen.

20 jaar ervaring in internationale financiële sector

Als journalist, communicatie-expert en podcast host ben ik sinds begin deze eeuw actief in de financiële sector. Ik ben bekend met de thema's, begrijp de taal en ga daardoor sneller naar de kern. Dankzij mijn internationale media-achtergrond kan ik al mijn diensten aanbieden in Nederlands en Engels.

Coaching

Via executive coaching help ik portfoliomanagers, analisten en andere financiële professionals hun leiderschap en menselijk potentieel optimaal te ontwikkelen.

ontwikkel je leiderschap

Communicatie

Ik interview experts en ontwikkel op basis daarvan podcasts en artikelen waarmee kennisgedreven organisaties hun thought leadership kunnen vergroten.

vergroot je invloed